Winterwandeling

Op een dinsdag in februari, rond een uur of 10 (gewoon tijdens de thuiswerkdag), heb ik heerlijk een korte winterwandeling gemaakt. De zon scheen en het vroor licht. Iedereen die ik tegenkwam zei vriendelijk goedemorgen. Het was heerlijk en gaf me veel energie voor de rest van de dag.

Het wandelen midden op mijn werkdag gaf mij voorheen een schuldgevoel; wat zullen ze wel denken als ik gebeld wordt en buiten loop, kan ik dit wel maken? Inmiddels weet ik dat het juist een positief effect heeft en probeer ik dit regelmatig te doen.

In 2020 ben ik geconfronteerd met een hernia. Mijn lichaam trapte keihard op de rem!

Door corona was ik (net als vele anderen) aan de keukentafel beland, waar ik de hele dag aan het werk was. Ik dacht dat ik gezond leefde; ik at over het algemeen gezond en sportte regelmatig. Toch kon ik van het ene op het andere moment bijna niets meer.

Van de huisarts kreeg ik pijnstilling en ik ging naar de fysio. Ik kon niet eens een minuut blijven staan of lopen door de uitstraling naar mijn been en wist af en toe niet waar ik het zoeken moest.

Van de fysio kreeg ik oefeningen en hij drukte mij op het hard om niet te lang te zitten. Bewegen is noodzakelijk. Zo startte ik op een gegeven moment met enkele korte wandelingetjes verspreid over de dag. Tijdens mijn herstel merkte ik dat de beweging mij goed deed. Ik probeer ook nu nog regelmatig een wandeling te maken.

Niet alleen lichamelijk, maar ook mentaal doen de wandelingen mij goed. Af en toe pleeg ik een telefoontje onderweg, maar soms helpt het wandelen mij bij het nadenken over de aanpak van iets.

Ik vind het ook heerlijk om gewoon aan niets te denken en te genieten van de zon of de omgeving. Na de wandeling zit ik vol energie en ben weer veel productiever. Vaak weet ik ook opeens het antwoord op iets waar ik al langere tijd mee zat.

Van mijn schuldgevoel ben ik ook af, sterker nog, ik vertel aan mijn collega’s dat ik dit doe en geef hen het advies hetzelfde te doen. Als ik dan hoor dat ook hen dit helpt, geeft dat een goed gevoel.

Als coach vind ik het ook fijn om in beweging te zijn. Dit kan door inzet van een bepaalde oefening, maar ook door wandelcoaching. Denk jij dat dit iets voor jou is? Maak dan een afspraak om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken.

Claudia

1 gedachte over “Winterwandeling”

  1. Ꭺw, this was an exceptionally good post. Taking the time
    and actual effort to generate a very good article… but what can I say… I
    hesitate a lot and never manaɡe to get anythіng done.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *